קיש ריקוטה, פסטו ועגבניות מיובשות

בארטייסט אנחנו אוהבים להשקיע במיני קישים ממש כמו בעוגות ובפטיפורים. כל קיש מעוצב ומקושט ונשמר בו משחק של צבעים ומרקמים כמו הניגודיות בין הקראנצ’יות שבבצק אל מול המלית הנימוחה. אפשר גם להוסיף אגוזים שונים כדי להוסיף עניין. הקיש מורכב מבסיס פריך וחמאתי, מילוי של ריקוטה טרייה , עגבניות מיובשות ורויאל פסטו שמחבר את הכל.

כמובן שכל שילוב אחר של ירקות או גבינות יכול לעבוד: בטטות קלויות וגבינת עיזים, ירקות אנטיפסטי וגבינת פטה או תערובת של פטריות מוקפצות עם שום.

הכי כיף לאכול את הקיש כשהוא טרי, אבל אין שום בעיה לחמם וליהנות ממנו גם למחרת (מותר לחמם רק בתנור או בטוסטר!)

מרכיבים להכנת הבצק

חמאה חתוכה לקוביות קטנות – 85 גרם

קמח – 170 גרם

מלח – 15 גרם

מים קרים – 2-3 כפות

הכנה

נערבב במיקסר את הקמח, החמאה והמלח. כשמתקבלת תערובת פירורית, נוסיף את המים ונמשיך לערבב עד לקבלת בצק. את הבצק נעטוף בניילון נצמד ונניח במקרר למשך שעה לפחות.
מלית רויאל

מיכל שמנת מתוקה אחד (250 מ”ל)

2 ביצים

מלח, פלפל

כך וחצי פסטו, קנוי או לפי המתכון שבהמשך

עגבניות מיובשות בשמן
להכנת פסטו בזיליקום-קשיו

חבילת עלי בזיליקום

חופן קשיו קלוי

שתי שיני שום, מטוגנות קלות במחבת

שמן זית

מלח

הכנה

נטחן במעבד מזון את עלי הבזיליקום ללא הגבעולים, נוסיף את שיני השום, הקשיו ואת שמן הזית בהדרגה, עד לקבלת ממרח. נתקן תיבול אם יש צורך.

נרדד את הבצק ונקרוץ עיגולים בהתאם לגודל התבנית בה משתמשים. נהדק את הבצק אל דופן התבנית ונסדר עגבניות מיובשות וגבינת ריקוטה. נמזוג את מלית הרויאל פסטו ונכניס אל התנור, לחום של 170 מעלות למשך 25 עד 30 דקות, עד שמתקבל קיש שזוף ומפתה ואי אפשר לחכות יותר…

בתיאבון!