פטיפור קראנץ’ ושוקולד

מתכון החודש הוא ממתק של שוקולד בשתי שכבות, פשוט להכנה וטעים טעים טעים…. חלק מן החומרים ניתן למצוא רק בחנויות המתמחות, כמו מחית פרלין (מחית אגוזי לוז) או פאייטה (שבבי קרפ צרפתי אפוי). את הפאייטה ניתן להחליף בקורנפלקס רגיל, אבל מומלץ לנסות ולהשיג אותו. אני הכנתי את הממתק בתבנית שקעים מסיליקון אך אפשר גם לאלתר […]

דיסקיות תפוחים בניחוח קינמון

לכבוד ראש השנה הכנו מתכון עם מקדם רושם גבוה וטעמים נהדרים של תפוחים וקינמון. את רוב המרכיבים אפשר להכין מראש ולהישאר עם ההרכבה בסמוך להגשה. שלב ראשון – קוביות של בצק פריך וקינמון מרכיבים: 100 גרם חמאה 100 גרם שקד טחון 100 גרם קמח 80 גרם סוכר דמררה כפית שטוחה של קינמון קמצוץ מלח הכנה: […]

עוגת הדבש החגיגית של ארטייסט

לקראת ראש השנה, בישיבת ההכנה לחג, חיפשנו את המתכון המנצח לעוגת דבש… ההגדרה שלנו למתכון המנצח אומרת שמדובר בעוגה שגם מי שלא נמנה על אוהדיה (עוגת דבש שקולה לגויאבה: או שאוהבים או שלא אוהבים) – יאהב. ובכן… המתכון המצורף עונה על ההגדרה. כמובן , שבארטייסט, כמו בארטייסט, לא הסתפקנו במתכון מוצלח, אלא דאגנו לקשט את […]

קיש ריקוטה, פסטו ועגבניות מיובשות

בארטייסט אנחנו אוהבים להשקיע במיני קישים ממש כמו בעוגות ובפטיפורים. כל קיש מעוצב ומקושט ונשמר בו משחק של צבעים ומרקמים כמו הניגודיות בין הקראנצ’יות שבבצק אל מול המלית הנימוחה. אפשר גם להוסיף אגוזים שונים כדי להוסיף עניין. הקיש מורכב מבסיס פריך וחמאתי, מילוי של ריקוטה טרייה , עגבניות מיובשות ורויאל פסטו שמחבר את הכל. כמובן […]

טוויל שוקולד

החודש יש לנו מתכון בגרסת VIP, משהו שאפשר להכין כדי להפיל את בן הזוג מהרגליים ולגרום לו להבין שהוא עשה את הבחירה הנכונה…. המתכון מורכב משני חלקים. מוס השוקולד מאופיין בטעם חזק ומריר שכן הוא עשוי אך ורק משוקולד ושמנת והטעם החזק של השוקולד לא הולך לאיבוד. יש להקפיד על שוקולד איכותי מכיוון שהטעם של […]

סוכריית שוקולד חגיגית על מקל

המתכון הפעם קליל ומשמח, מתאים מאד כמתנה צבעונית ליום ההולדת של האחיינית החדשה במשפחה או כקישוט למסיבה. הרעיון הוא פשוט מאד והיופי הוא שאין צורך לקנות שום כלי על מנת להכין את הסוכריות (בהנחה שיש שקיות ניילון כלשהן בבית) מצרכים: 200 גרם שוקולד מריר מומס (לא חייבים 70% מוצקי קקאו) 100 גרם שמנת מתוקה חמימה […]

טראפלס מפנקים לוולנטיינס

כשיש לנו עדיין מספיק זמן עד לחג האהבה, זה הזמן להתארגן מראש ולהפתיע עם מתנה מושקעת וטעימה ולקבל את הקרדיט על משהו שהכנו לבד, לעצלנים שבינכם ניתן גם לקנות מוכן טראפלס שוקולד תפוז/ קפה (גברים, יש לכם כאן הזדמנות מעולה!) במתכון החודש נכין טרפאלס שוקולד מריר עם ניחוח תפוז. ניתן להחליף ולגוון עם טעמים אחרים […]

טארטלט של תותים ווניל בעיצוב חופשי

לפעמים אין זמן וסבלנות להתעסק עם בצק פריך. הוא מפונק ועצלן: צריך להכין אותו מחומרי גלם קרים, לתת לו מנוחה לאחר ההכנה במקרר (חוצפה!) עוד מנוחה לאחר הרידוד (ממש חוצפה!) ואם רוצים שיישארו שוליים גבוהים ויפים, ניתן לו מנוחה נוספת לפני האפייה…בקיצור, משהו שמתאים לעשות כשיש יום פנוי וכל הכביסה כבר מקופלת בארון. אין יום […]

מוס שוקולד לבן ותותים

הפעם נכין מוס אישי מרשים שמורכב מגנאש שוקולד לבן מוקצף, ג’לי ותותים. ההכנה לא מסובכת ודורשת רק הכנה מוקדמת יום לפני ההרכבה. כמובן שאפשר לעשות את הדברים בצורה פשוטה יותר כמו לוותר על ג’לי התותים או לזלף את המוס בצורה ישרה ולאבד את האפקט האלכסוני שבמנה…המוס מתאים גם למילוי קלתיות בצק והכנת טארט פירות מפואר […]