דיסקיות תפוחים בניחוח קינמון

לכבוד ראש השנה הכנו מתכון עם מקדם רושם גבוה וטעמים נהדרים של תפוחים וקינמון.

את רוב המרכיבים אפשר להכין מראש ולהישאר עם ההרכבה בסמוך להגשה.

שלב ראשון – קוביות של בצק פריך וקינמון

מרכיבים:

100 גרם חמאה

100 גרם שקד טחון

100 גרם קמח

80 גרם סוכר דמררה

כפית שטוחה של קינמון

קמצוץ מלח

הכנה:

מערבבים את כל החומרים יחד עד לקבלת בצק. משטחים את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ושמים במקרר לשעה.

לאחר הקירור נשטח את הבצק (עד לעובי של כ-2 ס”מ), נחתוך אותו לקוביות ונסדר על מגש אפייה עם רווחים בין קוביה לקוביה.

נאפה במשך רבע שעה על חום של 150 מעלות עד לקבלת עוגיות שחמחמות וריחניות.

תתאפקו לא לאכול, זה רק הופך להיות טוב יותר…
שלב שני – גנאש שוקולד לבן וקינמון (יש להכין יום מראש)

מרכיבים:

100 גרם שוקולד לבן

200 גרם שמנת להקצפה

1 כפית קינמון

הכנה:

נביא לרתיחה את השמנת והקינמון ואז נצנן במשך עשר דקות.

נמיס את השוקולד הלבן במיקרוגל או על בן מארי. נוסיף את השמנת ונערבב מהמרכז אל השוליים, ממש כמו בהכנת גנאש, עד לקבלת תערובת מבריקה ואחידה. נצנן במקרר למשך שש שעות לפחות.
שלב שני: דיסקיות תפוחים מקורמלות

מרכיבים:

3 תפוחי גרנד סמיט

100 גרם סוכר

100 גרם מים

הכנה:

נביא לרתיחה סוכר ומים ונצנן.

נוציא את ליבת התפוחים עם תפוחן ונפרוס לפרוסות דקות בעזרת מנדולינה או סכין. את הפרוסות נטבול בסירופ ונניח על נייר אפייה. נניח עוד נייר אפייה ועוד מגש מעליו ונכניס לתנור בחום של 140 מעלות למשך חצי שעה עד ארבעים דקות. בצורה זו נקבל דיסקיות תפוחים מקורמלות ושטוחות. לאחר צינון התפוחים יתקשו ואפשר יהיה להעביר אותם לקופסא סגורה ואטומה. (אגב, יכול לשמש כחטיף טעים טעים…)
הרכבת הקינוח

הגיע הרגע להקציף את גנאש השוקולד הלבן והקינמון. נעביר אותו לקערת מיקסר ונקציף מעט.

התהליך מהיר מאד ויש להזהר שלא להקציף יתר על המידה אלא רק עד לנקודה בה ניתן לזלף את הגנאש. נעביר את הגנאש המוקצף לשק זילוף עם צנטר חלק.

על גבי צלחת הגשה נניח טבעת של תפוח מקורמל. נזלף חמש גבעות של גנאש מוקצף וברווחים בינהן, נניח עוגיות קינמון. נחזור על התהליך עוד פעמיים ולסיום, לזרזף אבקת סוכר מלמעלה.

ועכשיו הגיע הזמן לכיף האמיתי:

לביס קראנצ’י טעים ו- וואו גדול מהאורחים….

תיהנו 🙂

ושתהיה שנה מבורכת!