המתכון הפעם קליל ומשמח, מתאים מאד כמתנה צבעונית ליום ההולדת של האחיינית החדשה במשפחה או כקישוט למסיבה.

הרעיון הוא פשוט מאד והיופי הוא שאין צורך לקנות שום כלי על מנת להכין את הסוכריות (בהנחה שיש שקיות ניילון כלשהן בבית)

מתכונים למגשי אירוח - סוכריית שוקולד חגיגית על מקל מבית ארטייסט

מצרכים:

200 גרם שוקולד מריר מומס (לא חייבים 70% מוצקי קקאו)

100 גרם שמנת מתוקה חמימה

20 גרם חמאה רכה

לציפוי:

200 גרם שוקולד מומס

20 גרם שמן תירס

תוספות לקישוט:

סוכריות צבעוניות, אגוזים קלויים טחונים ועוד..

הכנה:

נכין גנאש באופן שכבר למדנו במתכונים קודמים, נמתין מעט כדי שיהיה נוח יותר לזלף לתלולית קטנה.

במרכז נניח את מקל הסוכרייה ונכסה בעוד נקודת גנאש. נצמיד ניילון מעל הגנאש על מנת לקבל עיגול  ונעביר אל המקפיא. לא צריך להמתין זמן רב עד שאפשר יהיה להמשיך ולסיים את הסוכרייה, בערך עשרים דקות.

מתכונים למגשי אירוח - הכנת סוכריה על מקל משוקולד - ארטייסט
מתכונים למגשי אירוח - הכנת סוכריה על מקל משוקולד שלב מתקדם - ארטייסט

הכנת הציפוי:

נמיס את השוקולד ונערבב לתוכו את השמן. זה ייתן לנו ציפוי דק ופריך.

נוציא את הסוכריות מהמקפיא, נטבול בשוקולד החמים ואז נפזר או נניח על התוספות שבחרנו.

בהגשה אפשר לנעוץ בקלקר שצבענו או כל רעיון מקורי אחר.

בהצלחה!

מתכונים למגשי אירוח - הכנת הציפוי - ארטייסט

גיוונים:

אפשר להחסיר מעט מהשמנת (עד עשרים גרם) ולהוסיף ליקר כדי לקבל סוכריות למבוגרים.

מתכונים למגשי אירוח - סוכריה על מקל משוקולד - ארטייסט